Maďarský guláš z kapra
50 min.
Ingredience
- 200gramůCibule
- 1lžičkaSůl
- 30mililitrůOlej rostlinný
- 30gramůSlanina vepřová
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1špetkaPepř černý mletý
- 250mililitrůZakysaná smetana
- 250mililitrůVývar rybí
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 800gramůKapr obecný
- 2lžíceProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
565 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
39 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
963 mg
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Očištěné a omyté maso nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme a opečeme na polovině oleje a na rozškavřené slanině.
- 2Na zbylém oleji zpěníme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli, zasypeme mletou paprikou a zalijeme vývarem (nebo vodou). Přidáme kousky kapra, rajčatový protlak a dusíme asi 10 minut.
- 3Nakonec přilijeme smetanu rozšlehanou se žloutky, nádobu přendáme do vodní lázně a bez vaření necháme guláš zhoustnout.
- 4Podáváme s rýží nebo s těstovinami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.