Maďarský perkelt z vepřového bůčku

80 min.
Maďarsko

Ingredience

    • 300gramůCibule
    • 750gramůVepřový bok
    • 100gramůTuk
    • 30gramůSůl
    • 200gramůZakysaná smetana
    • 800mililitrůVoda pitná
    • 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 20gramůČesnek
    • 25gramůPaprika mletá sladká
    • 100gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
585 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
54 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vepřový bůček omyjeme a nakrájíme na kousky.
  • 2
    Cibuli oloupeme, na drobno nakrájíme a osmažíme na tuku dozlatova. Přidáme mletou papriku a po zpěnění ji zalijeme vodou.
  • 3
    Do základu přidáme nakrájené maso, osolíme je a dusíme pod poklicí doměkka.
  • 4
    Měkké maso vyjmeme, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vodou a provaříme.
  • 5
    Do omáčky přidáme rajčatový protlak, utřený česnek, kyselou smetanu a dobře provaříme.
  • 6
    Nakonec omáčku dosolíme, procedíme přes hustý cedník zpět na maso a vše ještě krátce podusíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 9. 5. 2016
Maďarský perkelt z vepřového bůčku
Budu hodnotit jídlo a ne název, který neodpovídá receptu. Použila jsem polovinu bůčku a polovinu vepřové plece. Kdo nechce šťávu vydusit na tuk, tak může zahustit např. suchou jíškou. Je to opražená mouka nasucho, která se pak rozšlehá v trošce vody. Rajčatový protlak jsem zvyklá osmahnout na trošce oleje, doporučuji vyzkoušet. Jídlo chutnalo a já dávám palec nahoru. 🙂