Maďarský perkelt z vepřového bůčku
80 min.
Ingredience
- 300gramůCibule
- 750gramůVepřový bok
- 100gramůTuk
- 30gramůSůl
- 200gramůZakysaná smetana
- 800mililitrůVoda pitná
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 20gramůČesnek
- 25gramůPaprika mletá sladká
- 100gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
585 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
54 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Vepřový bůček omyjeme a nakrájíme na kousky.
- 2Cibuli oloupeme, na drobno nakrájíme a osmažíme na tuku dozlatova. Přidáme mletou papriku a po zpěnění ji zalijeme vodou.
- 3Do základu přidáme nakrájené maso, osolíme je a dusíme pod poklicí doměkka.
- 4Měkké maso vyjmeme, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vodou a provaříme.
- 5Do omáčky přidáme rajčatový protlak, utřený česnek, kyselou smetanu a dobře provaříme.
- 6Nakonec omáčku dosolíme, procedíme přes hustý cedník zpět na maso a vše ještě krátce podusíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 9. 5. 2016
Maďarský perkelt z vepřového bůčku
Budu hodnotit jídlo a ne název, který neodpovídá receptu. Použila jsem polovinu bůčku a polovinu vepřové plece. Kdo nechce šťávu vydusit na tuk, tak může zahustit např. suchou jíškou. Je to opražená mouka nasucho, která se pak rozšlehá v trošce vody. Rajčatový protlak jsem zvyklá osmahnout na trošce oleje, doporučuji vyzkoušet. Jídlo chutnalo a já dávám palec nahoru. 🙂