Maďarský salát z okurek a kapií

20 min.
Evropa

Ingredience

    • 1kusCibule
    • 2stroužkyČesnek
    • 800gramůOkurka salátová
    • 400gramůKapie
    • 0,5decilitrOcet vinný
    • 5gramůPaprika mletá sladká
    • 6gramůSůl
    • 1decilitrVoda pitná
    • 5gramůCukr krupice
    • 50gramůSlunečnice - semena
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
180 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
10 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Neoloupané salátové okurky nakrouháme na struhadle na kolečka, rozložíme na velký tác. Kapie omyjeme, osušíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme podélně na slabé proužky, přidáme k okurce. Nakonec nakrájíme červenou cibuli na slabá kolečka a přidáme k okurce a kapii, promícháme a všechnu zeleninu jemně osolíme, přikryjeme utěrkou a necháme půl hodiny odstát. Mezitím si připravíme nálev. Smícháme vinný ocet, lžičku cukru a 1 dl vody, prolisovaný česnek. Do misky zcedíme šťávu, kterou pustila osolená zelenina, zeleninu přemístíme do mísy a zalijeme nálevem, necháme půl hodiny odstát. Po půlhodině děrovanou naběračkou vyjmeme zeleninu z nálevu, okapeme a dáme do mělké mísy, zalijeme scezenou šťávou, která si uchovala všechny vitamíny. Dosolíme, okořeníme paprikou a posypeme slunečnicovými semínky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.