Maďarský šoulet

140 min.
Maďarsko

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
526 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
34 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
939 mg
Cukr
819 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Fazole namočíme přes noc do vody. Druhý den dáme fazole, vepřové koleno a bůček vařit do osolené vody, která by měla přesahovat suroviny v hrnci o 6 cm. Vaříme na mírném ohni asi hodinu, až jsou fazole i maso měkké a tekutina vyvařená. Maso vyjmeme, vykostíme, zbavíme kůže a nakrájíme na kostky, bůček na plátky. V kastrolu na rozpáleném sádle osmahneme cibuli nakrájenou nadrobno a prolisovaný česnek, zasypeme paprikou a necháme zpěnit. Přimícháme k fazolím, přidáme nakrájené vepřové koleno, dosolíme.
  • 2
    Do pekáče vymazaného sádlem rozložíme na dno fazolovou směs, tu poklademe na kolečka nakrájeným osoleným vejcem natvrdo a plátky bůčku. Posolíme, pokapeme rozpuštěným sádlem a dáme zapéct do mírně vyhřáté trouby asi na 45 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.