Majonéza
20 min.
Ingredience
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
475 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
53 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
13 mg
Cukr
56 mg
Postup přípravy
- 1V míse smícháme žloutky, hořčici, ocet, sůl a pepř a šleháme metličkami cca 1min, dokud nevznikne hustá krémová hmota.
- 2Ve sklenici smícháme oba oleje a poté postupně po kapkách přidáváme do žloutkové hmoty. Když začne houstnout, přilime zbytek oleje tenkým pramínkem za stálého šlehání. Majonéza musí mít hladkou, hustou konzistenci. Můžeme ještě dochutit kořením nebo hořčicí.
- 3Můžeme uchovávat cca 3dny v lednici.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.