Majonéza

20 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
475 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
53 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
13 mg
Cukr
56 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse smícháme žloutky, hořčici, ocet, sůl a pepř a šleháme metličkami cca 1min, dokud nevznikne hustá krémová hmota.
  • 2
    Ve sklenici smícháme oba oleje a poté postupně po kapkách přidáváme do žloutkové hmoty. Když začne houstnout, přilime zbytek oleje tenkým pramínkem za stálého šlehání. Majonéza musí mít hladkou, hustou konzistenci. Můžeme ještě dochutit kořením nebo hořčicí.
  • 3
    Můžeme uchovávat cca 3dny v lednici.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.