Majonéza vařená
30 min.
Ingredience
- 1špetkaCukr krupice
- 5lžicOlej stolní
- 2kusyVejce slepičí
- 0,25litrHovězí vývar základní
- 1lžičkaMouka polohrubá
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 1špetkaCitronová kůra
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
138 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
12 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
53 mg
Cukr
649 mg
Postup přípravy
- 1Kromě oleje zašleháme všechny přísady do vývaru a za stálého šlehání vaříme na páře až do úplného zhoustnutí.
- 2Poté majonézu odstavíme z ohně, necháme vychladnout a vmícháme olej.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.