Majonézový dip s oříšky
25 min.
Ingredience
- 3lžíceOříšky piniové
- 5decilitrůVoda pitná
- 2lžíceOcet bílý vinný
- 2kusyVejce slepičí
- 2lžíceOlej olivový
- 3lžíceBujón zeleninový
- 3špetkySůl
- 3špetkyPepř bílý
- 0,5lžíceMáta
- 0,5lžíceBazalka
- 1lžícePesto
- 2lžíceSmetana zakysaná 15%
- 3lžíceMajonéza
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
258 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
26 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
471 mg
Cukr
642 mg
Postup přípravy
- 1V teflonové pánvi si opražíme dozlatova piniové oříšky. Do hrnce dáme 5 dl vody, na hrnec posadíme mísu, do ní vlijeme bílý vinný ocet, vejce, olej, zeleninový bujon, zakysanou smetanu, sůl, pepř a nad parou vyšleháme hustý krém. Omyjeme citronovou mátu, bazalku, bylinky drobně pokrájíme. Dáme je do druhé misky, přidáme majonézu, omáčku pesto a směs důkladně promícháme. Když krém vychladne, přimícháme k němu směs s majonézou. Znovu vše důkladně promícháme, dochutíme solí, pepřem a necháme vychladit. Dip podáváme ozdobený piniovými oříšky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.