Makaronová omeleta s ovčím sýrem
35 min.
Ingredience
- 6lžicOlej olivový
- 300gramůŠpagety, Makarony
- 1litrVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 150gramůSýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 5kusůCibulka jarní
- 1špetkaChilli koření mleté
- 3lžíceOlej slunečnicový
- 1kusPetržel - nať
- 6kusůVejce slepičí
- 8lžicProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
735 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
37 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Makarony nalámeme na kousky a uvaříme v osolené vodě do poloměkka, scedíme je, necháme okapat.
- 2Rajčatový protlak smícháme s olejem a chilli kořením, osolíme, vmícháme do makaronů.
- 3V pánvi rozehřejeme olej, vložíme makarony, na kostičky nakrájený ovčí sýr a na kolečka nakrájenou jarní cibulku. Promícháme, zalijeme vejci, necháme na mírném ohni houstnout asi 10 minut.
- 4Omeletu podáváme ozdobenou snítkou petrželky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.