Makaronový nákyp
30 min.
Ingredience
- 4kusyVejce slepičí
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 200gramůŠpagety, Makarony
- 1kusBrokolice
- 1kusKvěták
- 3lžíceOlej stolní
- 1špetkaSůl
- 150gramůSýr Eidam cihla 30%
- 50gramůMáslo čerstvé
- 150gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 400mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
793 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
31 g
Sacharidy
91 g
Vláknina
11 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1V osolené vodě uvaříme makarony dopoloměkka a scedíme.
- 2Květák a brokolici očistíme, rozdělíme na růžičky a dopoloměkka uvaříme.
- 3Vymažeme zapékací mísu olejem a dáme do ní polovinu uvařených makaronů, na ně vrstvíme květák a brokolici, které zakryjeme zbylými těstovinami.
- 4Osmahneme mouku na oleji, zalijeme mlékem a promícháme.
- 5Do vychladlé směsi přidáme rozšlehaná vejce, muškátový oříšek, rozkvedláme a vlijeme na makarony se zeleninou.
- 6Polijeme rozpuštěným máslem a dozlatova zapečeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.