Makaronový salát s hovězím masem a omáčkou z modrého sýra
40 min.

Ingredience
- 300gramůMakarony milánské
- 2lžíceLimetková šťáva
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 6kusůCibulka jarní
- 200gramůKukuřice cukrová nakládaná
- 200gramůRajčata
- 1kusSalát ledový
- 300gramůHovězí roštěnka níz. peč.
- 80gramůSýr Niva (Rokfór)
- 4lžíceMajonéza
- 3lžíceVoda pitná
- 4lžíceJogurt bílý
- 2lžíceOlej olivový
- 2lžíceOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
688 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
31 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
7 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Ve vroucí osolené vodě uvaříme podle návodu na obalu makarony, pak je slijeme, přecedíme a vložíme do mísy.
- 2Do mísy k makaronům přilijeme limetkovou šťávu, olivový olej, osolíme, opepříme a důkladně promícháme. Přimícháme na kolečka nakrájenou jarní cibulku, na poloviny překrojená cherry rajčátka, okapanou kukuřici, natrhaný ledový salát a opět vše důkladně promícháme.
- 3Hovězí roštěnku omyjeme, očistíme, osušíme a nakrájíme na tenké plátky. Na pánvi rozpálíme slunečnicový olej a osolené a opepřené plátky masa na něm zprudka opečeme. Pak maso vyjmeme a přimícháme k makaronům.
- 4Do misky rozdrobíme nivu, přidáme 3 lžíce horké vody a dohladka utřeme. Přimícháme majonézu, bílý jogurt, osolíme a opepříme.
- 5Salát servírujeme na připravené talíře a přelijeme zálivkou z modrého sýra.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.