Makarony alla ricotta
60 min.
Ingredience
- 500gramůMakarony milánské
- 1špetkaSůl
- 500gramůRicotta
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 60gramůSýr Čedar
- 70gramůMáslo čerstvé
- 1kusPažitka
- 1,4litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
823 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
43 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
8 g
Cukr
664 mg
Postup přípravy
- 1Makarony uvaříme podle návodu na obalu v osolené vroucí vodě. Poté scedíme a necháme okapat.
- 2Mezitím ricottu vložíme do misky a přidáme 2 lžíce vařící vody z hrnce s makarony, špetku muškátového oříšku a sůl. Důkladně promícháme.
- 3Zapékací misku vymažeme máslem a střídavě do ní klademe makarony a omáčku z ricotty. Skončíme ricottovou omáčkou a posypeme nastrouhaným čedarem a vločkami zbylého másla.
- 4Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia a makarony pečeme asi 30 minut.
- 5Před podáváním posypeme nasekanou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.