Makarony alla ricotta

60 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
823 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
43 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
8 g
Cukr
664 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Makarony uvaříme podle návodu na obalu v osolené vroucí vodě. Poté scedíme a necháme okapat.
  • 2
    Mezitím ricottu vložíme do misky a přidáme 2 lžíce vařící vody z hrnce s makarony, špetku muškátového oříšku a sůl. Důkladně promícháme.
  • 3
    Zapékací misku vymažeme máslem a střídavě do ní klademe makarony a omáčku z ricotty. Skončíme ricottovou omáčkou a posypeme nastrouhaným čedarem a vločkami zbylého másla.
  • 4
    Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia a makarony pečeme asi 30 minut.
  • 5
    Před podáváním posypeme nasekanou pažitkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.