Makaróny gratinované
40 min.
Ingredience
- 4lžíceStrouhanka
- 250gramůŠpagety, Makarony
- 1špetkaSůl
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1,5lžíceMouka polohrubá
- 1šálekHovězí vývar základní
- 150gramůSýr Parmezán
- 1šálekMléko polotučné
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 2lžíceTuk
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
572 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
26 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1V osolené vodě uvaříme makaróny. Vaříme 12-15 minut, poté scedíme a necháme okapat.
- 2Z mouky a másla uděláme světlou jíšku, zalijeme mlékem, vývarem, okořeníme a provaříme na hustou omáčku. Odstavíme z ohně, přimícháme makaróny a část nastrouhaného sýra. Směs dáme do vymaštěné, strouhankou vysypané zapékací mísy, posypeme zbylým sýrem, zakapeme máslem a dorůžova zapečeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.