Makarony po alpsku
30 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 400gramůŠpagety, Makarony
- 2litryVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 350mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1špetkaPepř černý mletý
- 200mililitrůMléko polotučné
- 350gramůSýr Eidam cihla 40%
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
926 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
45 g
Sacharidy
86 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Makarony uvaříme v osolené vodě, slijeme a necháme okapat.
- 2Oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli osmažíme na másle dozlatova.
- 3V hrnci svaříme smetanu a mléko, přidáme 150 g nastrouhaného sýru a za stálého míchání jej necháme rozpustit. Omáčku odstavíme z ohně.
- 4Uvařené makarony smícháme se 100 g sýru, osolíme a opepříme. Vložíme do máslem vymazané zapékací mísy, přelijeme omáčkou a posypeme zbylým sýrem. Navrch položíme plátky smažené cibule a zapékáme v troubě vyhřáté na 220 stupňů Celsia, až se sýr rozpustí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.