Makarony po alpsku

30 min.
Rakousko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
926 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
45 g
Sacharidy
86 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Makarony uvaříme v osolené vodě, slijeme a necháme okapat.
  • 2
    Oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli osmažíme na másle dozlatova.
  • 3
    V hrnci svaříme smetanu a mléko, přidáme 150 g nastrouhaného sýru a za stálého míchání jej necháme rozpustit. Omáčku odstavíme z ohně.
  • 4
    Uvařené makarony smícháme se 100 g sýru, osolíme a opepříme. Vložíme do máslem vymazané zapékací mísy, přelijeme omáčkou a posypeme zbylým sýrem. Navrch položíme plátky smažené cibule a zapékáme v troubě vyhřáté na 220 stupňů Celsia, až se sýr rozpustí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.