Makarony po milánsku
50 min.
Ingredience
- 250gramůŠpagety, Makarony
- 40gramůSýr Gruyére
- 40gramůSýr Parmezán
- 30gramůŽampiony čerstvé
- 30gramůLanýž
- 100mililitrůHovězí vývar základní
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 120mililitrůOmáčka rajčatová
- 40gramůHovězí maso vařené
- 40gramůŠunka dušená
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
450 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
19 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Makarony uvaříme podle návodu na obalu, scedíme a necháme okapat.
- 2Šunku a vařené hovězí maso nakrájíme na kostičky, žampiony a lanýže na plátky. Na pánvi rozpustíme 1 lžíci másla, přisypeme kostičky masa a plátky hub, krátce orestujeme. Podlijeme trochou vývaru, promícháme, necháme tekutinu trochu odpařit a stáhneme z ohně.
- 3Do těstovin vmícháme 1 lžíci másla, sůl, pepř, oba strouhané sýry a nakonec přimícháme směs z pánve.
- 4Rozdělíme na talíře a podáváme s rajčatovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.