Makarony s hovězím masem na víně
140 min.
Ingredience
- 200gramůŠpagety, Makarony
- 10gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 25gramůMáslo čerstvé
- 200gramůRajčata
- 250mililitrůVíno červené
- 100gramůSýr Gruyére
- 500gramůHovězí maso zadní
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
444 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
16 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Makarony uvaříme podle návodu na obalu, scedíme a necháme okapat. Vložíme je do mísy, přidáme 1 lžíci másla a promícháme. Do hrnce dáme maso, podlijeme trochou vody, osolíme, opepříme a pomalu dusíme.
- 2Rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme jadérek a posekáme nahrubo. Přidáme do hrnce k masu, podlijeme vínem, znovu zakryjeme a zvolna dusíme doměkka. Na talíře upravíme makarony, navrch dáme kostičky dušeného masa, přelijeme rajčatovou šťávou a celý pokrm posypeme strouhaným sýrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.