Makarony s husími játry
50 min.
Ingredience
- 250gramůŠpagety, Makarony
- 10gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 3gramyBazalka
- 40gramůSýr Parmezán
- 40gramůSýr Gruyére
- 2500mililitrůHovězí vývar základní
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 80mililitrůOmáčka rajčatová
- 70gramůMáslo čerstvé
- 150gramůJátra husí
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
480 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
18 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Makarony vaříme v hovězím vývaru přibližně 20 minut. Scedíme a necháme okapat. Makarony vložíme do mísy, přidáme máslo, oba strouhané sýry, bazalku, sůl, pepř a vše dobře promícháme, aby se suroviny spojily.
- 2V pánvi rozehřejeme 1 lžíci másla, přidáme na kostičky nakrájená husí játra, orestujeme, vidličkou je rozmačkáme a přimícháme k makaronům.
- 3Do pánve po játrech přidáme 1 lžíci čerstvého másla, přisypeme mouku, usmažíme světlou jíšku, přilijeme O,5 l vývaru, dobře rozmícháme a na prudkém ohni vaříme, dokud se tekutina částečně neodpaří a šťáva nezačne houstnout. Přidáme trochu rajčatové omáčky, rozmícháme, prohřejeme a těstoviny touto omáčkou přelijeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.