Makarony s husími játry

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
480 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
18 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Makarony vaříme v hovězím vývaru přibližně 20 minut. Scedíme a necháme okapat. Makarony vložíme do mísy, přidáme máslo, oba strouhané sýry, bazalku, sůl, pepř a vše dobře promícháme, aby se suroviny spojily.
  • 2
    V pánvi rozehřejeme 1 lžíci másla, přidáme na kostičky nakrájená husí játra, orestujeme, vidličkou je rozmačkáme a přimícháme k makaronům.
  • 3
    Do pánve po játrech přidáme 1 lžíci čerstvého másla, přisypeme mouku, usmažíme světlou jíšku, přilijeme O,5 l vývaru, dobře rozmícháme a na prudkém ohni vaříme, dokud se tekutina částečně neodpaří a šťáva nezačne houstnout. Přidáme trochu rajčatové omáčky, rozmícháme, prohřejeme a těstoviny touto omáčkou přelijeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.