Makarony s jehněčím ragú
60 min.
Ingredience
- 2lžíceOlej olivový
- 1kusCeler řapíkatý
- 340gramůJehněčí maso mleté
- 1špetkaPepř černý mletý
- 340gramůŠpagety, Makarony
- 1kusCibule
- 1kusMrkev kořen
- 55gramůMáslo čerstvé
- 1hrstSýr Parmezán
- 2lžíceMáta
- 250mililitrůMléko polotučné
- 1lžičkaSůl
- 3litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
783 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
40 g
Sacharidy
72 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1V pánvi rozehřejeme olej s máslem, přidáme nakrájenou cibuli, celer a mrkev a smažíme 5 minut, dokud zelenina nezměkne.
- 2Přidáme mleté jehněčí maso a 6 minut smažíme za občasného míchání, pak okořeníme.Přiléváme 3 lžíce mléka a vaříme, dokud se nevstřebá, asi 30 minut.
- 3Uvaříme ve vroucí osolené vodě těstoviny, slijeme, smícháme s 5 lžícemi omáčky, rozdělíme do 4 nahřátých misek a zalijeme omáčkou.
- 4Zvlášť podáváme parmazán a mátové lístky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.