Makarony s koňakovou rajčatovou omáčkou
27 min.
Ingredience
- 400gramůŠpagety, Makarony vařené
- 4kusyRajčata
- 2kusyCibulka jarní
- 60gramůMáslo čerstvé
- 3lžíceMartell cognac
- 60gramůSýr Parmezán
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 200mililitrůSmetana 12% (konzumní)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
424 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
23 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostky. Z očištěných cibulek odkrojíme několik koleček a necháme je stranou, zbylou cibuli nasekáme a opékáme na másle asi 5 minut. Přilijeme koňak, přidáme rajčata a nastrouhaný sýr, osolíme a opepříme. Nakonec přilijeme smetanu a necháme jen přejít varem.
- 2Omáčku podáváme k vařeným makaronům.
- 3Hotový pokrm posypeme kolečky cibule.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.