Makarony s mečounem a rajčaty

50 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
630 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
15 g
Sacharidy
83 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rajčata omyjeme, na každém nakrojíme křížek. Takto připravená rajčata spaříme horkou vodou, vykrojíme zelené okolí stopky a oloupeme. Rajčata následně rozkrojíme, zbavíme jadýrek, dužinu pokrájíme na kostičky.
  • 2
    Oloupeme česnek. Na pánvi rozpálíme olivový olej, vložíme do něj celý stroužek a osmažíme ho do zlatova. K česneku přidáme nakrájená rajčata, podlijeme vínem a necháme zhoustnout.
  • 3
    Chilli papričku omyjeme, rozkrojíme, zbavíme jadýrek a opláchneme, mátu opláchneme, osušíme a spolu s papričkami nakrájíme na nudličky. Přidáme k rajčatům.
  • 4
    Omyjeme a osušíme filety mečouna, rozkrájíme na nudličky a vložíme na pánev k rajčatům. Vše dusíme na mírném ohni přibližně 10 minut, poté vyjmeme stroužek česneku.
  • 5
    Makarony uvaříme v osolené vodě dle návodu na obalu. Uvařené je scedíme a necháme dobře okapat. Okapané těstoviny vsypeme na pánev k rybě.
  • 6
    Směs na pánvi opatrně promícháme, přibližně minutu povaříme. Nahřejeme talíře, nastrouháme Parmezán. Těstoviny upravujeme na talíře, sypeme sýrem a zdobíme čerstvou mátou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.