Makarony s mečounem a rajčaty
50 min.
Ingredience
- 1,5litryVoda pitná
- 1stroužekČesnek
- 4lžíceOlej olivový
- 400gramůRajčata
- 100mililitrůVíno bílé
- 1kusChilli paprička
- 6kusůMáta
- 300gramůFilé z mečouna
- 400gramůŠpagety, Makarony
- 1špetkaSůl
- 60gramůSýr Parmezán
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
630 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
15 g
Sacharidy
83 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Rajčata omyjeme, na každém nakrojíme křížek. Takto připravená rajčata spaříme horkou vodou, vykrojíme zelené okolí stopky a oloupeme. Rajčata následně rozkrojíme, zbavíme jadýrek, dužinu pokrájíme na kostičky.
- 2Oloupeme česnek. Na pánvi rozpálíme olivový olej, vložíme do něj celý stroužek a osmažíme ho do zlatova. K česneku přidáme nakrájená rajčata, podlijeme vínem a necháme zhoustnout.
- 3Chilli papričku omyjeme, rozkrojíme, zbavíme jadýrek a opláchneme, mátu opláchneme, osušíme a spolu s papričkami nakrájíme na nudličky. Přidáme k rajčatům.
- 4Omyjeme a osušíme filety mečouna, rozkrájíme na nudličky a vložíme na pánev k rajčatům. Vše dusíme na mírném ohni přibližně 10 minut, poté vyjmeme stroužek česneku.
- 5Makarony uvaříme v osolené vodě dle návodu na obalu. Uvařené je scedíme a necháme dobře okapat. Okapané těstoviny vsypeme na pánev k rybě.
- 6Směs na pánvi opatrně promícháme, přibližně minutu povaříme. Nahřejeme talíře, nastrouháme Parmezán. Těstoviny upravujeme na talíře, sypeme sýrem a zdobíme čerstvou mátou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.