Makarony s račím masem
40 min.
Ingredience
- 100mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 40gramůRak říční
- 60gramůLanýž
- 30gramůSýr Parmezán
- 30gramůSýr Gruyére
- 1lžičkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 400gramůŠpagety, Makarony vařené
- 50gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
363 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
19 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
2 g
Cukr
647 mg
Postup přípravy
- 1Připravíme si maso z vařeného raka, lanýže, 2 druhy strouhaných sýrů, vařené makarony a smetanu.
- 2Na pánvi rozpustíme 1 lžíci másla, maso z raka nakrájíme na menší kousky, lanýže na plátky a spolu je krátce orestujeme.
- 3Do těstovin vmícháme oba strouhané sýry, přidáme máslo, sůl, pepř, směs z pánve, jen si necháme několik plátků lanýžů na ozdobu. Nakonec vmícháme horkou smetanu.
- 4Porce rozdělíme na talíře, na povrchu ozdobíme plátky lanýžů a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.