Makaróny se švédskou majonézou

50 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
520 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
40 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do většího hrnce nalijeme litr vody a přivedeme k varu. Do hrnce posadíme kotlík (nebo misku). Dáme do něj žloutek, sůl, pepř, ocet a práškovou hořčici. Metličkou vše rozšleháme a poté za stálého šlehání budeme přikapávat olej. Když máme majonézu hladkou a tuhou, po kapkách přišleháme lžíci vařící vody. Majonézu dáme do misky a necháme ji vychladnout.
  • 2
    Ve větším hrnci přivedeme k varu asi 2 litry vody s 0.5 lžíce soli. Makaróny vložíme do vroucí vody a pomalu za častého promíchání je vaříme přibližně 20 minut (vždy se řídíme návodem na obalu.) Uvařené makaróny scedíme a necháme vychladnout. Poté je podélně rozkrájíme a dáme do mísy.
  • 3
    Sterilovaný hrášek s mrkví scedíme z nálevu a přidáme ho k makarónům. Ještě přidáme omytá rajčata pokrájená na osminky. Vše zlehka promícháme, přidáme švédskou majonézu, rajčatový protlak, znovu promícháme a podle chuti osolíme a ochutíme pepřem. Makarónový salát dáme na 30 minut do chladničky uležet.
  • 4
    Před podáváním omyjeme listy hlávkového salátu, které pokrájíme na tenké nudličky. Salát zlehka vmícháme (pomocí vidliček) do makarónového salátu a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.