Makaróny se švédskou majonézou
50 min.
Ingredience
- Švédská majonéza
- 1litrVoda pitná
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 2špetkySůl
- 1špetkaPepř cayenský
- 1lžičkaOcet kvasný lihový
- 1lžičkaHořčice v prášku
- 1,5decilitryOlej olivový
- 1lžíceMinerální voda jemně perlivá
- Vařené makaróny
- 1litrVoda pitná
- 2lžíceSůl
- 150gramůŠpagety, Makarony
- 250gramůHrášek s mrkví v mírně slaném nálevu
- 4kusyRajčata
- 1lžíceProtlak rajčatový sterilovaný
- 3špetkyPepř bílý
- 1kusSalát hlávkový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
520 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
40 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Do většího hrnce nalijeme litr vody a přivedeme k varu. Do hrnce posadíme kotlík (nebo misku). Dáme do něj žloutek, sůl, pepř, ocet a práškovou hořčici. Metličkou vše rozšleháme a poté za stálého šlehání budeme přikapávat olej. Když máme majonézu hladkou a tuhou, po kapkách přišleháme lžíci vařící vody. Majonézu dáme do misky a necháme ji vychladnout.
- 2Ve větším hrnci přivedeme k varu asi 2 litry vody s 0.5 lžíce soli. Makaróny vložíme do vroucí vody a pomalu za častého promíchání je vaříme přibližně 20 minut (vždy se řídíme návodem na obalu.) Uvařené makaróny scedíme a necháme vychladnout. Poté je podélně rozkrájíme a dáme do mísy.
- 3Sterilovaný hrášek s mrkví scedíme z nálevu a přidáme ho k makarónům. Ještě přidáme omytá rajčata pokrájená na osminky. Vše zlehka promícháme, přidáme švédskou majonézu, rajčatový protlak, znovu promícháme a podle chuti osolíme a ochutíme pepřem. Makarónový salát dáme na 30 minut do chladničky uležet.
- 4Před podáváním omyjeme listy hlávkového salátu, které pokrájíme na tenké nudličky. Salát zlehka vmícháme (pomocí vidliček) do makarónového salátu a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.