Makedonský masový koláč
110 min.
Ingredience
- 4kusyCibule
- 1decilitrOlej rostlinný
- 600gramůTelecí kýta
- 1litrVoda pitná
- 100gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 6gramůSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceMaizena - kukuřičný škrob
- 4kusyVejce slepičí
- 200mililitrůMléko polotučné
- 300gramůSýr Eidam cihla 40%
- 500gramůListové těsto
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
761 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
55 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Cibuli nakrájenou nadrobno osmažíme na rozpáleném oleji, přidáme na kostičky nakrájené maso, zalijeme vodou a necháme vařit na mírném ohni, dokud se maso neuvaří doměkka.
- 2V misce rozšleháme škrob s mlékem a za stálého míchání přilijeme k masu a odstavíme, necháme vychladnout. Do vychladlé směsi přimícháme vejce, sýr, sůl a muškátový oříšek.
- 3Listové těsto rozválíme a nařežeme na pláty podle velikosti pekáčku. Na dno poklademe asi 5 plátků pomazaných rozpuštěným máslem, aby se neslepily. Na ně navršíme masovou směs a přikryjeme zbylými pomazanými pláty těsta. Potřeme zbylým máslem, nařízneme náznak porcí a necháme asi 40 minut péct ve středně vyhřáté troubě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.