Makedonský masový koláč

110 min.

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
761 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
55 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli nakrájenou nadrobno osmažíme na rozpáleném oleji, přidáme na kostičky nakrájené maso, zalijeme vodou a necháme vařit na mírném ohni, dokud se maso neuvaří doměkka.
  • 2
    V misce rozšleháme škrob s mlékem a za stálého míchání přilijeme k masu a odstavíme, necháme vychladnout. Do vychladlé směsi přimícháme vejce, sýr, sůl a muškátový oříšek.
  • 3
    Listové těsto rozválíme a nařežeme na pláty podle velikosti pekáčku. Na dno poklademe asi 5 plátků pomazaných rozpuštěným máslem, aby se neslepily. Na ně navršíme masovou směs a přikryjeme zbylými pomazanými pláty těsta. Potřeme zbylým máslem, nařízneme náznak porcí a necháme asi 40 minut péct ve středně vyhřáté troubě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.