Mákem plněné bramborové placky
40 min.
Ingredience
- 2litryVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 1kilogramBrambory
- 300gramůMouka pšeničná hladká
- 1kusVejce slepičí
- 100gramůMáslo čerstvé
- 100gramůPovidla švestková
- 60gramůCukr moučkový
- 0,5decilitrOlej rostlinný
- Náplň
- 50gramůMák mletý
- 20gramůCukr vanilka
- 60gramůCukr moučkový
- 1špetkaCitronová kůra
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
652 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
27 g
Sacharidy
93 g
Vláknina
6 g
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce nalijeme vodu, osolíme a v ní uvaříme umyté brambory ve slupce. Uvařené scedíme a necháme vychladnout. Vychladlé oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle na vál, kde už máme nasypanou mouku, uprostřed uděláme důlek, do kterého rozklepneme celé vejce a rukama vypracujeme těsto, které dělíme na díly tak velké, jak velká je pánev, na které budeme péct placky. Každý díl válečkem vyválíme na tenké placky, které na pánvi na jemném plamínku pomalu pečeme na másle z obou stran. Upečené skládáme na talíř, každou placku potřeme povidly, naplníme makovou náplní, zavineme, posypeme moučkovým cukrem a podáváme.
- 2Náplň: do mísy vsypeme mletý mák, vanilkový cukr, cukr moučku, nastrouhanou citrónovou kůru, promícháme a plníme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 14. 7. 2016
Mákem plněné bramborové placky
Moc jsme si pochutnali. Placky, co zbyly jsem dala do hrnce, aby pěkně změkly. Kombinace povidel a máku nemá chybu 🙂