Makové nočky z vařených brambor
55 min.
Ingredience
- 500gramůBrambory
- 2,7decilitryVoda pitná
- 500gramůMouka pšeničná hrubá
- 3,5lžičkySůl
- 6lžicMák mletý
- 4lžíceCukr moučkový
- 90gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
755 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
22 g
Sacharidy
123 g
Vláknina
7 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce doměkka asi 20 minut. Uvařené brambory scedíme, necháme chvilku vychladnout, oloupeme a jemně nastrouháme do mísy. Přisypeme hrubou mouku, osolíme, směs promícháme a dáme na vál. Těsto dobře rukama propracujeme, nesmí se lepit. Pak lžičkou odkrajujeme malé kousky, z každého vyválíme malou šištičku o velikosti malíčku.
- 2V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu. Šištičky dáme do vody, promícháme a vaříme přibližně 4 minuty. Jakmile vyplavou na povrch, po minutě je sítem vyjmeme, necháme okapat, dáme do mísy, prosypeme mletým mákem s moučkovým cukrem, polijeme rozpuštěným máslem, promícháme a hned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.