Makové rohlíčky z bramborového těsta

80 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1216 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
49 g
Sacharidy
176 g
Vláknina
13 g
Cukr
47 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory uvaříme ve slupce, necháme prochladnout a poté jemně nastrouháme.
  • 2
    Nejprve připravíme makovou náplň. Mletý mák uvaříme v mléce dohusta. Stále mícháme. Do uvařeného máku přidáme skořici, med, rum, cukr, promícháme a necháme vychladnout.
  • 3
    V míse utřeme máslo s cukrem a vejci do pěny. Přimícháme vanilkový cukr, prosátou mouku s kypřícím práškem, sůl, citronovou kůru, brambory a promícháme. Poté směs přendáme na vál a vypracujeme hladké a pružné těsto.
  • 4
    Z těsta vyválíme placku, nakrájíme na menší čtverce, do středu dáme makovou náplň a zavineme do tvaru rohlíčku.
  • 5
    Rohlíčky klademe na plech vyložený pečícím papírem a v předehřáté troubě pečeme dorůžova. Horké obalujeme v cukru s vanilkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.