Makové rohlíčky z bramborového těsta
80 min.
Ingredience
- 500gramůMouka polohrubá
- 500gramůBrambory
- 2kusyVejce slepičí
- 160gramůMáslo čerstvé
- 80gramůCukr moučkový
- 1kusKypřicí prášek do pečiva
- 2lžičkyCitronová kůra
- 1špetkaSůl
- 1kusCukr vanilka
- Na náplň
- 100gramůMák mletý
- 125mililitrůMléko polotučné
- 1lžičkaSkořice mletá
- 1lžíceMed včelí
- 1lžíceRum
- 1lžíceCukr krupice
- Na obalení
- 80gramůCukr moučkový
- 1kusCukr vanilka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1216 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
49 g
Sacharidy
176 g
Vláknina
13 g
Cukr
47 g
Postup přípravy
- 1Brambory uvaříme ve slupce, necháme prochladnout a poté jemně nastrouháme.
- 2Nejprve připravíme makovou náplň. Mletý mák uvaříme v mléce dohusta. Stále mícháme. Do uvařeného máku přidáme skořici, med, rum, cukr, promícháme a necháme vychladnout.
- 3V míse utřeme máslo s cukrem a vejci do pěny. Přimícháme vanilkový cukr, prosátou mouku s kypřícím práškem, sůl, citronovou kůru, brambory a promícháme. Poté směs přendáme na vál a vypracujeme hladké a pružné těsto.
- 4Z těsta vyválíme placku, nakrájíme na menší čtverce, do středu dáme makovou náplň a zavineme do tvaru rohlíčku.
- 5Rohlíčky klademe na plech vyložený pečícím papírem a v předehřáté troubě pečeme dorůžova. Horké obalujeme v cukru s vanilkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.