Makové suflé s kávou
60 min.
Ingredience
- 30gramůKáva turecká
- 70mililitrůVoda pitná
- 4kusyVejce slepičí
- 1lžíceMed včelí
- 1kusVanilkový lusk
- 100gramůMák mletý
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 80gramůOřechy vlašské
- 50gramůHrušky
- 40gramůRum
- 50gramůMáslo čerstvé
- 20gramůStrouhanka
- 2kusyMango
- 0,5lžíceCitronová kůra
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
289 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
20 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
5 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Nejdříve uvaříme kávu. Do hrníčku dáme 30 g turecké kávy a zalijeme 70 ml vody. Necháme vychladnout a těsně před dalším použitím scedíme.
- 2Do misky dáme žloutky, med, vanilku, citrónovou kůru a metlou vyšleháme na jemnou pěnu.
- 3Přisypeme mák, mouku, mleté ořechy, na malé kousky nakrájenou hrušku. Nakonec vlijeme rum, scezenou kávu a vše dobře promícháme. Zlehka přimícháme z bílků vyšlehaný tuhý sníh. Makovou a žloutkovou směs smícháme dohromady.
- 4Malé formičky na suflé vymažeme máslem, vysypeme strouhankou a naplníme připravenou hmotou. Při 170stupňové teplotě pečeme 30 minut. Upečené suflé vyklopíme z formiček, poklademe je na střed jednotlivých talířů. Okolí suflé polijeme mangovým pyré a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.