Makové suflé s kávou

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
289 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
20 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
5 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejdříve uvaříme kávu. Do hrníčku dáme 30 g turecké kávy a zalijeme 70 ml vody. Necháme vychladnout a těsně před dalším použitím scedíme.
  • 2
    Do misky dáme žloutky, med, vanilku, citrónovou kůru a metlou vyšleháme na jemnou pěnu.
  • 3
    Přisypeme mák, mouku, mleté ořechy, na malé kousky nakrájenou hrušku. Nakonec vlijeme rum, scezenou kávu a vše dobře promícháme. Zlehka přimícháme z bílků vyšlehaný tuhý sníh. Makovou a žloutkovou směs smícháme dohromady.
  • 4
    Malé formičky na suflé vymažeme máslem, vysypeme strouhankou a naplníme připravenou hmotou. Při 170stupňové teplotě pečeme 30 minut. Upečené suflé vyklopíme z formiček, poklademe je na střed jednotlivých talířů. Okolí suflé polijeme mangovým pyré a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.