Makovec z bulguru

110 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
392 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
24 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
10 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Bulgur nasypeme do sítka, propláchneme pod tekoucí vodou
  • 2
    a překlopíme do hrnce. Podlijeme vodou, osolíme a vaříme 20 minut.
  • 3
    Rozklepneme vejce, oddělíme žloutky od bílků.
  • 4
    Žloutky vložíme do mísy, k nim přilijeme med s fruktózou
  • 5
    a rozšleháme. Při šlehání postupně přidáme 4 lžíce horké vody.
  • 6
    Do takto vzniklé pěny přilijeme olej a přisypeme mák. Ochutíme špetkou skořice a hřebíčku, zakápneme citronovým sirupem. Vařečkou důkladně promícháme. Přimícháme vychladlý bulgur a sníh, který jsme si našlehali z bílků a 2 lžic studené vody. Těsto nalijeme na plech, ozdobíme ořechy a pečeme při střední teplotě 60 minut.
  • 7
    Podáváme vychladlé a nakrájené na kostky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.