Makovec z bulguru
110 min.
Ingredience
- 200gramůBulgur
- 50gramůCukr ovocný - Fruktoza
- 2lžíceMed včelí
- 1špetkaSkořice mletá
- 4lžíceOlej slunečnicový
- 1špetkaHřebíček mletý
- 2hrstiOřechy vlašské
- 4kusyVejce slepičí
- 200gramůMák mletý
- 500mililitrůVoda pitná
- 0,5lžičkaSirup citronový
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
392 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
24 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
10 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Bulgur nasypeme do sítka, propláchneme pod tekoucí vodou
- 2a překlopíme do hrnce. Podlijeme vodou, osolíme a vaříme 20 minut.
- 3Rozklepneme vejce, oddělíme žloutky od bílků.
- 4Žloutky vložíme do mísy, k nim přilijeme med s fruktózou
- 5a rozšleháme. Při šlehání postupně přidáme 4 lžíce horké vody.
- 6Do takto vzniklé pěny přilijeme olej a přisypeme mák. Ochutíme špetkou skořice a hřebíčku, zakápneme citronovým sirupem. Vařečkou důkladně promícháme. Přimícháme vychladlý bulgur a sníh, který jsme si našlehali z bílků a 2 lžic studené vody. Těsto nalijeme na plech, ozdobíme ořechy a pečeme při střední teplotě 60 minut.
- 7Podáváme vychladlé a nakrájené na kostky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.