Makrela na řecký způsob

55 min.
Řecko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1258 kcal
Bílkoviny
71 g
Tuky
99 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
6 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Makrely omyjeme, očistíme, vykucháme a znovu opláchneme vodou. Necháme odkapat, pak je osolíme a zprudka opečeme na pánvi v rozpáleném olivovém oleji po obou stranách dozlatova.
  • 2
    Makrely z pánve vyndáme na talíř a do výpeku dáme pokrájenou cibuli a olivy na kolečka, přidáme kečup, rajčatový protlak, bílé víno, cukr a sůl podle chuti, opepříme a vše dobře promícháme. Dusíme pod pokličkou 20 minut.
  • 3
    Do hotové omáčky vložíme opečené makrely a podáváme teplé s bramborami nebo rýží.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.