Makrela na řecký způsob
55 min.
Ingredience
- 3kusyCibule
- 1,5decilitryOlej olivový jedlý
- 4kusyOlivy nakládané
- 1decilitrVíno červené
- 1lžičkaCukr krupice
- 1lžíceSůl
- 1lžíceKečup
- 4kusyMakrela obecná
- 5lžicProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1258 kcal
Bílkoviny
71 g
Tuky
99 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
6 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Makrely omyjeme, očistíme, vykucháme a znovu opláchneme vodou. Necháme odkapat, pak je osolíme a zprudka opečeme na pánvi v rozpáleném olivovém oleji po obou stranách dozlatova.
- 2Makrely z pánve vyndáme na talíř a do výpeku dáme pokrájenou cibuli a olivy na kolečka, přidáme kečup, rajčatový protlak, bílé víno, cukr a sůl podle chuti, opepříme a vše dobře promícháme. Dusíme pod pokličkou 20 minut.
- 3Do hotové omáčky vložíme opečené makrely a podáváme teplé s bramborami nebo rýží.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.