Makrela po řecku
40 min.
Ingredience
- 200gramůCibule
- 40gramůSůl
- 20gramůCukr krupice
- 200gramůOlivy nakládané
- 1500gramůMakrela obecná
- 1decilitrVíno červené
- 300mililitrůKečup
- 200mililitrůTuk
- 200gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
444 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
33 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Očištěné a opláchnuté makrely osolíme a vložíme je do rozehřátého tuku. Po obou stranách je pečeme doměkka.
- 2Opečené ryby z tuku vyjmeme. Do tuku od pečení přidáme na kousky nakrájenou cibuli, rajčatový protlak, olivy, kečup, šťávu ochutíme cukrem, osolíme a přilijeme víno.
- 3Do šťávy vložíme makrely a vše krátce podusíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.