Makrela s angreštovou omáčkou

55 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
751 kcal
Bílkoviny
69 g
Tuky
50 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
3 g
Cukr
510 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné, vykuchané makrely obalíme v mouce smíchané se solí a pepřem.
  • 2
    Na pánvi rozpálíme olej, přidáme ryby, potřeme olejem a zprudka pečeme po obou stranách asi 6 minut. Makrely vyjmeme a dáme na mísu.
  • 3
    Omytý angrešt podusíme v malém množství vody (nebo v kompotové šťávě). Podle chuti přisladíme, prolisujeme. Pyré vrátíme zpět do pánve, vmícháme špetku muškátu a mírně prohřejeme.
  • 4
    Makrely podáváme na ohřáté míse, omáčku zvlášť.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.