Makrela s angreštovou omáčkou
55 min.
Ingredience
- 1špetkaCukr krupice
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 250gramůAngrešt
- 4kusyMakrela obecná
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 40gramůOlej stolní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
751 kcal
Bílkoviny
69 g
Tuky
50 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
3 g
Cukr
510 mg
Postup přípravy
- 1Očištěné, vykuchané makrely obalíme v mouce smíchané se solí a pepřem.
- 2Na pánvi rozpálíme olej, přidáme ryby, potřeme olejem a zprudka pečeme po obou stranách asi 6 minut. Makrely vyjmeme a dáme na mísu.
- 3Omytý angrešt podusíme v malém množství vody (nebo v kompotové šťávě). Podle chuti přisladíme, prolisujeme. Pyré vrátíme zpět do pánve, vmícháme špetku muškátu a mírně prohřejeme.
- 4Makrely podáváme na ohřáté míse, omáčku zvlášť.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.