Makrela s citronem

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
613 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
54 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
5 g
Vápník
103 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z očištěných a vykuchaných čerstvých makrel odřežeme hlavy a ocasy. Ryby dobře omyjeme a podél páteře makrely rozřízneme na 2 půlky.
  • 2
    Vzniknou nám plátky masa - filety.
  • 3
    Do pekáče si nalijeme 1,5 dl olivového oleje, na který poskládáme osolené a opepřené filety těsně vedle sebe.
  • 4
    Filety mezi sebou proložíme plátky citronu, přilijeme trochu vody (1-2 dl). Pekáč zakryjeme a dáme do předehřáté trouby.
  • 5
    Makrely pečeme 30 minut při 190°C.
  • 6

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.