Makrela s citronem
50 min.
Ingredience
- 1,5decilitryOlej olivový
- 2decilitryVoda pitná
- 1lžíceSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 4kusyCitrony
- 1kilogramMakrela obecná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
613 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
54 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
5 g
Vápník
103 mg
Postup přípravy
- 1Z očištěných a vykuchaných čerstvých makrel odřežeme hlavy a ocasy. Ryby dobře omyjeme a podél páteře makrely rozřízneme na 2 půlky.
- 2Vzniknou nám plátky masa - filety.
- 3Do pekáče si nalijeme 1,5 dl olivového oleje, na který poskládáme osolené a opepřené filety těsně vedle sebe.
- 4Filety mezi sebou proložíme plátky citronu, přilijeme trochu vody (1-2 dl). Pekáč zakryjeme a dáme do předehřáté trouby.
- 5Makrely pečeme 30 minut při 190°C.
- 6
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.