Makrela s okurkovým salátem

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
740 kcal
Bílkoviny
70 g
Tuky
46 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
683 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytou okurku nakrájíme škrabkou na dlouhé, tenké proužky. Vložíme do mísy a promícháme s nasekanou šalotkou, koprem a očištěnou, nadrobno nakrájenou paprikou.
  • 2
    Citronovou šťávu prošleháme s hořčicí a olivovým olejem. Podle chuti osolíme a opepříme, nalijeme na salát a zlehka promícháme.
  • 3
    Do kůže očištěných makrel nařízneme šikmo 2 zářezy. Na rozehřátém grilu ryby grilujeme z jedné strany 5 minut, obrátíme a grilujeme ještě 4 minuty.
  • 4
    Makrely podáváme horké s okurkovou omáčkou. Vhodnou přílohou jsou vařené nové brambory.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.