Makrela s okurkovým salátem
35 min.

Ingredience
- 1kusOkurka salátová
- 1kusŠalotka
- 1lžíceCitronová šťáva
- 4lžíceOlej olivový
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4kusyMakrela obecná
- 1lžíceKopr čerstvý
- 0,5kusPaprikové lusky čerstvé
- 0,5lžičkaHořčice dijonská
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
740 kcal
Bílkoviny
70 g
Tuky
46 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
683 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Omytou okurku nakrájíme škrabkou na dlouhé, tenké proužky. Vložíme do mísy a promícháme s nasekanou šalotkou, koprem a očištěnou, nadrobno nakrájenou paprikou.
- 2Citronovou šťávu prošleháme s hořčicí a olivovým olejem. Podle chuti osolíme a opepříme, nalijeme na salát a zlehka promícháme.
- 3Do kůže očištěných makrel nařízneme šikmo 2 zářezy. Na rozehřátém grilu ryby grilujeme z jedné strany 5 minut, obrátíme a grilujeme ještě 4 minuty.
- 4Makrely podáváme horké s okurkovou omáčkou. Vhodnou přílohou jsou vařené nové brambory.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.