Makrela s pomerančem a mandlemi

55 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
303 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
20 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
437 mg
Cukr
137 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čtyři celé makrely (1 ks o váze asi 275 g), vykuchané a očištěné, na 3 místech šikmo nařízneme a naskládáme vedle sebe do zapékací misky. Posypeme najemno nastrouhanou pomerančovou kůrou a zakapeme pomerančovou šťávou. Nasekáme 2 lžíce čerstvé petrželky a tymiánu, přidáme k rybě, opepříme a zasypeme mandlovými plátky. Misku překryjeme alobalem, aby se nedotýkal jídla a 30 minut pečeme, než se začne ryba rozpadat. Před podáváním ozdobíme čerstvou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.