Makrela s pomerančem a mandlemi
55 min.

Ingredience
- 4lžícePetržel - nať
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceTymián čerstvý
- 1lžičkaPomerančová kůra
- 1lžícePomerančová šťáva
- 25gramůMandle plátky
- 1000gramůMakrela obecná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
303 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
20 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
437 mg
Cukr
137 mg
Postup přípravy
- 1Čtyři celé makrely (1 ks o váze asi 275 g), vykuchané a očištěné, na 3 místech šikmo nařízneme a naskládáme vedle sebe do zapékací misky. Posypeme najemno nastrouhanou pomerančovou kůrou a zakapeme pomerančovou šťávou. Nasekáme 2 lžíce čerstvé petrželky a tymiánu, přidáme k rybě, opepříme a zasypeme mandlovými plátky. Misku překryjeme alobalem, aby se nedotýkal jídla a 30 minut pečeme, než se začne ryba rozpadat. Před podáváním ozdobíme čerstvou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.