Makrela smažená v lískových oříšcích
25 min.
Ingredience
- 4lžíceOřechy lískové
- 4lžíceChléb konzumní
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusVejce slepičí
- 500gramůMakrela - filety
- 4lžíceOlej rostlinný
- 1kusCitrony
- 100gramůOmáčka tatarská
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
506 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
40 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Ořechy nasekáme, v míse je smícháme s rozdrobenou chlebovou střídkou. Do další mísy nasypeme mouku, smíchanou s pepřem a solí, ve třetí nádobě rozšleháme vejce. Filety z ryby nakrájíme na kousky, postupně obalíme v mouce, vejci a oříškové směsi.
- 2Ve velké pánvi rozpálíme olej, vložíme rybu a po všech stranách přibližně 5 minut smažíme do zlatova. Necháme okapat na papírové utěrce, uchováme teplé.
- 3Hotové porce rozdělíme na talíře, pokapeme citronovou šťávou, přelijeme tatarskou omáčkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.