Makrela v kaparové omáčce

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
618 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
46 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
33 mg
Cukr
120 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rybu nakrájíme na filety, osolíme a opepříme. Šalotky nakrájíme nadrobno, kapary nasekáme.
  • 2
    Filety položíme na vymaštěný plech a asi deset minut grilujeme. Po pěti minutách rybu obrátíme. Hotovou rybu držíme v teple.
  • 3
    V mezičase připravíme omáčku. Pokrájené šalotky zpěníme na másle, vmícháme kapary, sůl, pepř a víno. Za občasného míchání dusíme. Na závěr přimícháme smetanu a na mírném plameni vaříme, až omáčka zhoustne.
  • 4
    Filety podáváme přelité omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.