Makrela v kaparové omáčce
30 min.
Ingredience
- 1kilogramMakrela obecná
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
- Na omáčku
- 50gramůKapary
- 200gramůŠalotka
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 50mililitrůVíno bílé
- 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 60gramůMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
618 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
46 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
33 mg
Cukr
120 mg
Postup přípravy
- 1Rybu nakrájíme na filety, osolíme a opepříme. Šalotky nakrájíme nadrobno, kapary nasekáme.
- 2Filety položíme na vymaštěný plech a asi deset minut grilujeme. Po pěti minutách rybu obrátíme. Hotovou rybu držíme v teple.
- 3V mezičase připravíme omáčku. Pokrájené šalotky zpěníme na másle, vmícháme kapary, sůl, pepř a víno. Za občasného míchání dusíme. Na závěr přimícháme smetanu a na mírném plameni vaříme, až omáčka zhoustne.
- 4Filety podáváme přelité omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.