Makrela v mrkvi
50 min.
Ingredience
- 600gramůMakrela - filety
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1lžičkaSůl
- 4kusyMrkev kořen
- 1kusCibule
- 1lžíceOlej rostlinný
- 2lžíceProtlak rajčatový sterilovaný
- 1lžícePetržel - nať
- 1špetkaChilli koření mleté
- 250mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
400 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
23 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Porce makrely pokapeme citronovou šťávou, osolíme a necháme chvíli odležet.
- 2Očištěnou mrkev nahrubo nastrouháme. V kastrolu na oleji zpěníme oloupanou, nasekanou cibuli, přidáme mrkev a mícháme bez podlití. Když mrkev změkne přimícháme rajčatový protlak, nasekanou petrželku a koření. Vložíme porce makrely, podlijeme trochou vody a dusíme doměkka.
- 3Nakonec pokrm podle chuti přisolíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.