Makrela v thajské omáčce
40 min.
Ingredience
- 6stroužkůČesnek
- 300gramůCibulka jarní
- 10gramůCitronová tráva
- 720gramůMakrela obecná
- 15gramůKoriandr čerstvý
- 2lžíceOlej slunečnicový
- Omáčka
- 4lžíceOmáčka rybí
- 4lžíceOcet jablečný
- 2lžíceLimetková šťáva
- 2lžíceCukr krupice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
289 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
15 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
2 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Omáčka: smícháme rybí omáčku, ocet, limetkovou šťávu a cukr. Přikryjeme a postavíme stranou.
- 2Mrkev, červenou papriku, zelenou chilli papričku a česnek nakrájíme na tenké nudličky. Cibuli nakrájíme na kolečka a najemno nakrájíme i citronovou trávu.
- 3Grilovací pekáč vyložíme alobalem, na ni narovnáme porce makrely a 3 minuty je z každé strany grilujeme 10 cm pod horkým grilem.
- 4Ve woku rozehřejeme slunečnicový olej přidáme mrkev, papriku, chilli papričku, česnek, cibuli, citronelu a asi 3 minuty průběžně promícháváme, velmi zprudka smažíme, až zelenina změkne.
- 5Zeleninovou směsí pokryjeme porce ryby, přelijeme omáčkou, ozdobíme snítkami koriandru a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.