Makrela v thajské omáčce

40 min.
Thajsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
289 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
15 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
2 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omáčka: smícháme rybí omáčku, ocet, limetkovou šťávu a cukr. Přikryjeme a postavíme stranou.
  • 2
    Mrkev, červenou papriku, zelenou chilli papričku a česnek nakrájíme na tenké nudličky. Cibuli nakrájíme na kolečka a najemno nakrájíme i citronovou trávu.
  • 3
    Grilovací pekáč vyložíme alobalem, na ni narovnáme porce makrely a 3 minuty je z každé strany grilujeme 10 cm pod horkým grilem.
  • 4
    Ve woku rozehřejeme slunečnicový olej přidáme mrkev, papriku, chilli papričku, česnek, cibuli, citronelu a asi 3 minuty průběžně promícháváme, velmi zprudka smažíme, až zelenina změkne.
  • 5
    Zeleninovou směsí pokryjeme porce ryby, přelijeme omáčkou, ozdobíme snítkami koriandru a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.