Makrela v zeleninovém nálevu
55 min.
Ingredience
- 8plátkůChléb pšeničný (bílý)
- 2kusyCibule červená
- 1kusPaprika zelená
- 8lžicOlej olivový
- 2kusyBobkový list
- 3kusyPepř černý celý
- 6kusůNové koření celé
- 300mililitrůOcet Sherry
- 1kusFenykl sladký - hlíza
- 2kusyMrkev kořen
- 3stroužkyČesnek
- 600gramůMakrela obecná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
725 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
27 g
Sacharidy
98 g
Vláknina
8 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Plátky makrely omyjeme, osušíme a klademe na rošt. Potřeme je olejem a opékáme na rozehřátém grilu asi 5 minut, aby kůže byla řádně propečená. Pečené ryby z grilu vyjmeme a dáme stranou.
- 2Česnek oloupeme a nasekáme nadrobno, cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Oškrabanou a omytou mrkev též nakrájíme na tenčí kolečka. Papriku omyjeme, zbavíme semínek a nakrájíme na proužky.
- 3Menší hlízu fenyklu důkladně očistíme a omyjeme a krájíme na jemné proužky.
- 4Všechnu zeleninu a fenykl vložíme na 2 lžíce rozehřátého oleje, přidáme ocet, kuličky pepře a nového koření a bobkový list a dusíme na mírném ohni do změknutí mrkve a papriky.
- 5Z ryby, která nám mezitím vychladla, odstraníme kůži a kosti a maso nakrájíme na větší kousky. Vložíme je do nádoby, až po okraj nalijeme připravenou zeleninovou marinádu a po vychladnutí nádobu pevně uzavřeme.
- 6Pokrm necháme odležet v chladničce alespoň 1 den. Před podáváním vyjmeme kousky ryby a podle chuti i zeleninu z nálevu a podáváme rozložené na plátcích chleba.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.