Makrela v zeleninovém nálevu

55 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
725 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
27 g
Sacharidy
98 g
Vláknina
8 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Plátky makrely omyjeme, osušíme a klademe na rošt. Potřeme je olejem a opékáme na rozehřátém grilu asi 5 minut, aby kůže byla řádně propečená. Pečené ryby z grilu vyjmeme a dáme stranou.
  • 2
    Česnek oloupeme a nasekáme nadrobno, cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Oškrabanou a omytou mrkev též nakrájíme na tenčí kolečka. Papriku omyjeme, zbavíme semínek a nakrájíme na proužky.
  • 3
    Menší hlízu fenyklu důkladně očistíme a omyjeme a krájíme na jemné proužky.
  • 4
    Všechnu zeleninu a fenykl vložíme na 2 lžíce rozehřátého oleje, přidáme ocet, kuličky pepře a nového koření a bobkový list a dusíme na mírném ohni do změknutí mrkve a papriky.
  • 5
    Z ryby, která nám mezitím vychladla, odstraníme kůži a kosti a maso nakrájíme na větší kousky. Vložíme je do nádoby, až po okraj nalijeme připravenou zeleninovou marinádu a po vychladnutí nádobu pevně uzavřeme.
  • 6
    Pokrm necháme odležet v chladničce alespoň 1 den. Před podáváním vyjmeme kousky ryby a podle chuti i zeleninu z nálevu a podáváme rozložené na plátcích chleba.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.