Makrela zapečená s houbami
45 min.
Ingredience
- 10gramůMouka pšeničná hladká
- 60gramůCibule
- 100mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 10gramůPaprika mletá sladká
- 6gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 5mililitrůCitronová šťáva
- 15gramůBazalka
- 40gramůŽampiony čerstvé
- 10gramůMáslo čerstvé
- 200gramůMakrela - filety
- 40gramůHlíva ústřičná
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
373 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
25 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Filety z makrely osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou. Žampiony a hlívu nakrájíme na plátky, cibuli nadrobno, bazalku posekáme na jemno.
- 2V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, orestujeme, posypeme mletou paprikou, promícháme, podlijeme smetanou a krátce podusíme.
- 3Do pekáčku položíme porce ryby, posypeme plátky žampionů a hlívy, zaprášíme moukou, zalijeme smetanovou omáčkou z pánve, vložíme do vyhřáté trouby a zapékáme asi 20 minut.
- 4Hotový pokrm rozdělíme na talíře a posypeme posekanou bazalkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.