Makrelový salát
30 min.
Ingredience
- 4kusyVejce slepičí
- 5decilitrůVoda pitná
- 1kusMakrela uzená
- 1kusCibule
- 70gramůSýr Čedar
- 70gramůOkurky nakládané
- 3lžíceHrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 250gramůMajolka
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 1lžičkaHořčice plnotučná
- 0,5lžičkaSůl
- 4kusyPečivo pšeničné jemné tukové
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1186 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
93 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Vejce dáme do rendlíku, zalijeme 5 dl vody a uvaříme je natvrdo, zhruba 10 minut. Pak je zchladíme, oloupeme, nakrájíme na kostičky a dáme do mísy.
- 2Uzenou makrelu vykostíme a nakrájíme na kostky. Cibuli očistíme a drobně ji pokrájíme. Sýr nakrájíme na nudličky. Sladkokyselou okurku nakrájíme na kostičky. Sterilovaný hrášek scedíme a necháme okapat.
- 3Všechny připravené ingredience v míse smícháme s majolkou, pepřem, plnotučnou hořčicí, případně dochutíme solí a dáme na 1 hodinu vychladit do chladničky.
- 4Podáváme s bílým pečivem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.