Makrely s bramborovou náplní
50 min.
Ingredience
- Na pečení
- 4kusyMakrela obecná
- 2lžičkySůl mořská
- 2lžíceOlej olivový extra panenský
- Náplň
- 4kusyBrambory vařené ve slupce
- 1lžícePetržel hladkolistá
- 2lžíceBazalka
- 1lžíceMajoránka čerstvá
- 1kusCibulka jarní
- 1stroužekČesnek
- 2špetkySůl mořská
- 50gramůSlanina vepřová
- 2špetkyPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
783 kcal
Bílkoviny
72 g
Tuky
48 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
3 g
Cukr
800 mg
Postup přípravy
- 1Očištěným makrelám rozkrojíme břicha, vykucháme je a dobře omyjeme. Brambory uvařené v slupce oloupeme a nakrájíme na kostičky. Bylinky: snítku petrželovou natě, bazalky a majoránky omyjeme, otrháme lístky a posekáme je nadrobno. Lahůdkovou očištěnou cibulku, nakrájíme na kroužky, slaninu nakrájíme na kostičky, stroužek česneku utřeme se solí. Salátové listy omyjeme a necháme okapat.
- 2Troubu si předehřejeme na 185°C. V pánvi rozpustíme slaninu, když se začne smažit, přidáme cibulku a zpěníme ji. Pánev odstavíme z plotny, ke slanině a cibulce přidáme pokrájené brambory, bylinky, česnek, pepř a vše promícháme. Touto směsí naplníme makrely, pak je převážeme provázkem, aby se břicha neotvírala.
- 3Naplněné makrely osolíme, vložíme do pekáčku, pokapeme olejem a dáme je do trouby péct. Pečeme je z jedné strany 10-13 minut, pak je obrátíme a pečeme dalších 10-12 minut.
- 4Z upečených makrel odstraníme provázky. Každou makrelu položíme na na připravený talíř se salátem a hned servírujeme. Dobrou chuť.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.