Makrely s bramborovou náplní

50 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
783 kcal
Bílkoviny
72 g
Tuky
48 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
3 g
Cukr
800 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěným makrelám rozkrojíme břicha, vykucháme je a dobře omyjeme. Brambory uvařené v slupce oloupeme a nakrájíme na kostičky. Bylinky: snítku petrželovou natě, bazalky a majoránky omyjeme, otrháme lístky a posekáme je nadrobno. Lahůdkovou očištěnou cibulku, nakrájíme na kroužky, slaninu nakrájíme na kostičky, stroužek česneku utřeme se solí. Salátové listy omyjeme a necháme okapat.
  • 2
    Troubu si předehřejeme na 185°C. V pánvi rozpustíme slaninu, když se začne smažit, přidáme cibulku a zpěníme ji. Pánev odstavíme z plotny, ke slanině a cibulce přidáme pokrájené brambory, bylinky, česnek, pepř a vše promícháme. Touto směsí naplníme makrely, pak je převážeme provázkem, aby se břicha neotvírala.
  • 3
    Naplněné makrely osolíme, vložíme do pekáčku, pokapeme olejem a dáme je do trouby péct. Pečeme je z jedné strany 10-13 minut, pak je obrátíme a pečeme dalších 10-12 minut.
  • 4
    Z upečených makrel odstraníme provázky. Každou makrelu položíme na na připravený talíř se salátem a hned servírujeme. Dobrou chuť.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.