Makrely v oleji

25 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
877 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
82 g
Vláknina
37 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Makrely očistíme a vykucháme. Poté ryby rozpůlíme a vyjmeme páteř.
  • 2
    Takto připravené makrely osolíme po obou stranách a opečeme na pánvi.
  • 3
    Připravíme si porcelánovou nádobu, kam opečené makrely uložíme a zalijeme olejem. Navrch položíme jeden bobkový list a tři zrnka pepře. Necháme uležet v chladu.
  • 4
    Makrely podáváme jako předkrm až po uležení ozdobené dílky citrónu a cibulí nakrájenou na kolečka.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.