Makrely zapečené v cibuli a pórku
50 min.
Ingredience
- 100gramůCibule
- 1lžičkaSůl
- 100gramůPórek
- 30mililitrůOcet kvasný lihový
- 1000gramůMakrela obecná
- 2lžíceKopr čerstvý
- 100mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
511 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
42 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
938 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Očištěné makrely (hlavy odstraníme) podélně rozřízneme, osolíme a urovnáme do zapékací mísy kůží dolů.
- 2Oloupanou cibuli a omytý pórek nakrájíme na kolečka, navršíme na půlky makrel, posypeme nasekaným koprem, zalijeme směsí oleje a octa.
- 3Pečeme pod pokličkou ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.
- 4Podáváme s vařenými bramborami posypanými koprem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.