Malajská rybí lakša
70 min.
Ingredience
- Kořenící pasta
- 3kusyChilli paprička sušená
- 25gramůGarnát obecný
- 25gramůOříšky makadamové
- 2lžičkyZázvor celý
- 1lžičkaKurkuma
- 1lžičkaKoriandr mletý
- 1lžíceVoda pitná
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 2kusyCitronela
- Příloha
- 1kusChilli paprička
- 100gramůOkurka salátová
- 1lžíceKoriandr čerstvý
- 1lžíceMáta
- 4kusyCibulka jarní
- 1kusLimetka kafrová
- 120gramůOlihně
- 4lžíceOlej rostlinný
- 2lžičkyCukr třtinový
- 1lžičkaSůl
- 120gramůSójové výhonky
- 900mililitrůVývar drůbeží
- 350gramůKrevety tygří - loupané
- 230gramůNudle skleněné
- 400mililitrůMléko sójové
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
863 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
24 g
Sacharidy
87 g
Vláknina
9 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Kořenící pastu si připravíme tak, že dohladka mixujeme všechny suroviny, které do ní patří, se sušenými čili papričkami, které jsme přelili horkou vodou a v té je nechali 10 minut, aby změkly.
- 2Na jedné straně rozřízneme a naplocho rozložíme oliheň, spodní stranu ozdobíme několika šikmými zářezy a pak maso nakrájíme na čtverce o délce strany 2,5 cm.
- 3Kořenící pastu za stálého míchání opékáme 5–6 minut na oleji, který jsme si v hrnci rozehřáli. Přilijeme kuřecí vývar, přivedeme k varu a pod pokličkou vaříme asi 20 minut. Podle návodu na balíčku si uvaříme nudle. Do vroucí vody vložíme, zhruba po minutě vyjmeme a prudce ochladíme tekoucí studenou vodou sojové výhonky.
- 4Do polévky přilijeme sojové mléko, povaříme 3 minuty, pak přidáme oliheň, krevety, sůl, cukr a vaříme zvolna ještě 4 minuty.
- 5Do nahřátých misek rozdělíme nudle, sojové výhonky, přelijeme horkou polévkou, ozdobíme čili papričkou a servírujeme. K polévce zvlášť podáváme okurku, mátu, koriandr, limetu a jarní cibulku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.