Malajské kuřecí nudle
65 min.
Ingredience
- 100gramůKari pasta
- 1kilogramKuřecí stehna
- 40mililitrůOlej arašídový (podzemnicový)
- 2kusyCibule
- 8gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 2gramySkořice mletá
- 3kusyBadyán
- 4decilitryKokosové mléko
- 100mililitrůVývar drůbeží
- 7gramůCukr třtinový
- 40mililitrůOmáčka sójová
- 40mililitrůOmáčka rybí
- 20gramůKoriandr čerstvý
- 400gramůFazolové lusky zelené
- 10gramůKafirové listy
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
603 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
42 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
17 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Ve velkém kastrolu rozehřejeme arašídový olej, přidáme kari pastu a zahříváme za stálého míchání několik minut, až se rozvoní. Přisypeme nakrájenou cibuli a opečeme asi 5 minut. Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme, přidáme do kastrolu a zamícháme. Směs ochutíme papedou, skořicí a badyánem, vmícháme kokosové mléko, cukr, sójovou a rybí omáčku a nakonec zalijeme vývarem. Dusíme na mírném ohni 40 minut, dokud maso není měkké. Zelené lusky nakrájíme na půlky, vmícháme do pokrmu a dusíme ještě 5 minut. Dochutíme a podáváme posypané koriandrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.