Malajské špízy z marinovaného kuřecího masa
45 min.
Ingredience
- 1lžičkaKurkuma
- 500gramůKuřecí prsa
- 1kusCibule
- 5stroužkůČesnek
- 125mililitrůSojová omáčka
- 5lžičekCukr palmový
- 1lžičkaKmín římský
- 1lžičkaKoriandr
- 1lžíceKoriandr čerstvý
- 30gramůZázvor
- 1kusChilli paprička
- 60mililitrůOlej rostlinný
- 150gramůMáslo arašídové
- 90mililitrůOlej sezamový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
734 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
60 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a rozkrájíme na větší kousky, které navlékneme na grilovací špejle, poté je položíme vedle sebe do velké mělké mísy.
- 2Do mixeru vlijeme sezamový olej, oloupanou cibuli a 3 stroužky česneku, sójovou omáčku, 2 lžičky palmového cukru, koriandr, kurkumu, římský kmín, vše umixujeme do hladka a směsí polijeme kuřecí špízy. Přikryjeme a dáme marinovat do ledničky nejméně na 4 hodiny, nejraději přes noc.
- 3Chilli papričku rozkrojíme, pod tekoucí vodou odstraníme jadérka. Oloupeme a na jemno posekáme zázvor i 2 stroužky česneku. Do misky dáme arašídové máslo, rostlinný olej, lžičku palmového cukru, rozkrájenou chilli papričku, zázvor a česnek, vše důkladně promícháme.
- 4Špízy vyjmeme z marinády a rozložíme na grilovací misku vyloženou alobalem. Přelijeme zbylou marinádou a 15 minut opékáme pod rozpáleným grilem. Průběžně obracíme, aby se maso propeklo.
- 5Špízy podáváme teplé s arašídovou omáčkou, ozdobené snítkami čerstvého koriandru.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.