Malajské špízy z marinovaného kuřecího masa

45 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
734 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
60 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a rozkrájíme na větší kousky, které navlékneme na grilovací špejle, poté je položíme vedle sebe do velké mělké mísy.
  • 2
    Do mixeru vlijeme sezamový olej, oloupanou cibuli a 3 stroužky česneku, sójovou omáčku, 2 lžičky palmového cukru, koriandr, kurkumu, římský kmín, vše umixujeme do hladka a směsí polijeme kuřecí špízy. Přikryjeme a dáme marinovat do ledničky nejméně na 4 hodiny, nejraději přes noc.
  • 3
    Chilli papričku rozkrojíme, pod tekoucí vodou odstraníme jadérka. Oloupeme a na jemno posekáme zázvor i 2 stroužky česneku. Do misky dáme arašídové máslo, rostlinný olej, lžičku palmového cukru, rozkrájenou chilli papričku, zázvor a česnek, vše důkladně promícháme.
  • 4
    Špízy vyjmeme z marinády a rozložíme na grilovací misku vyloženou alobalem. Přelijeme zbylou marinádou a 15 minut opékáme pod rozpáleným grilem. Průběžně obracíme, aby se maso propeklo.
  • 5
    Špízy podáváme teplé s arašídovou omáčkou, ozdobené snítkami čerstvého koriandru.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.