Malakov
35 min.
Ingredience
- 250gramůOřechy vlašské
- 250gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 2kusyCukr vanilka
- 220gramůCukr moučkový
- 3lžíceMarmeláda višňová
- 400gramůPiškoty cukrářské
- 100gramůVišně
- 0,38litrSmetana 33% (šlehačka)
- 1baleníZtužovač šlehačky
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
630 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
45 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
2 g
Cukr
32 g
Postup přípravy
- 1Vlašské ořechy nameleme. V míse ušleháme máslo, špetku soli, vanilkový cukr, pak postupně přimícháme 2/3 moučkového cukru, višňovou marmeládu a dochutíme višňovicí.
- 2Šlehačku ušleháme dotuha, přimícháme do ní zbytek moučkového cukru a ztužovač šlehačky.
- 3Dortovou formu vyložíme potravinářskou fólií a na dno naklademe vrstvu cukrářských piškotů. Pokapeme višňovicí a namažeme vrstvou krému, opět poklademe vrstvou cukrářských pišktotů, pokapeme višňovicí a potřeme krémem. Takto pokračujeme, dokud nespotřebujee všechny suroviny. Poslední vrstvu musí tvořit krém.
- 4Zbytek krému vložíme do zdobícího sáčku a na povrchu dortu tvoříme hromádky a zdobíme čerstvými višněmi.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.