Malaylee kari
55 min.
Ingredience
- 500mililitrůVoda pitná
- 1kilogramKapr obecný
- 3lžíceChilli koření mleté
- 1lžíceKoriandr mletý
- 2lžičkyKurkuma
- 3kusyCibule
- 2kusyZázvor celý
- 8stroužkůČesnek
- 4lžíceTamarindová šťáva
- 200mililitrůKari listy
- 50mililitrůOlej kokosový
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
432 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
22 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Kapra zbavíme nečistot a nakrájíme na plátky. Na pánvi bez oleje opražíme chilli koření, koriandr a kurkumu. Následně vše umeleme společně s nadrobno nakrájenou cibulí a česnekem tak, aby nám vznikla jemná kaše.
- 2Zázvor nakrájíme a smícháme společně s kaší a špetkou soli. Do nerezové pánve umístíme lístky kari, tamarindovou šťávu a na závěr naporcovanou rybu. Vše zalijeme vodou a na silném plameni uvedeme k varu a necháme vařit, dokud není ryba měkká. Zalijeme olejem z kokosu a můžeme podávat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.