Malé drůbeží suflé
35 min.
Ingredience
- 500mililitrůMléko polotučné
- 300gramůJátra drůbeží
- 6kusůVaječný bílek slepičí
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
285 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
16 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
20 mg
Cukr
426 mg
Postup přípravy
- 1Drůbeží játra omyjeme a rozmixujeme na jemnou kaši.
- 2K rozmixovanému masu přilijeme mléko.
- 3Z bílků vyšleháme tuhý sníh.
- 4Troubu necháme předehřát na 185 °C.
- 5Vyšlehaný sníh vmícháme po lžících opatrně do masového pyré. Vzniklou kaší naplníme misky na suflé cca 2 cm pod okraj a ihned vložíme do trouby.
- 6Pečeme 20 minut, během pečení troubu neotvíráme!
- 7Po upečení ihned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.