Malé knedlíky z rohlíků s osmaženou cibulí

35 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
359 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
18 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
3 g
Cukr
856 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Drobně pokrájené rohlíky bez tuku opečeme v troubě. Drobně pokrájenou cibuli zpěníme na másle. Petrželovou nať jemně nakrájíme.
  • 2
    V míse smícháme prochladlé rohlíky, osmaženou cibuli i s máslem, přisypeme petrželovou nať. Směs přelijeme vlažným mlékem s rozšlehanými vejci, vsypeme mouku a sůl. Dobře směs promícháme, z těsta tvoříme kulaté knedlíky, aby se vešly do dlaně, a vaříme ve vroucí vodě osolené špetkou soli. Dbáme, aby se knedlíky nechytly dna. Zhruba po čtvrt hodině jeden knedlík vyjmeme, překrojíme a zkusíme, zda je uvařený. Jakmile knedlíky z vody vyndáme, hned je rozkrojíme, aby vyšla pára. Knedlíky podáváme jako přílohu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.